Detalii cos

Nici un produs

Cost livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Plateste

Producatori

Urzica, pudra - activ cosmetic x 25gr

Recunoscuta pentru beneficiile sale, urzica este un activ cosmetic reputat si utilizat cu succes in sampoane, masti capilare, frectii si masaje ale scalpului.

 

Detalii


5,50 lei

Z115

Disponibilitate : in stoc

1 produs în stoc


ADAUGA LA WISHLIST

Puteti plasa o comanda si pentru produsele care nu sunt pe stoc, acestea urmand sa fie aduse pentru comanda in 24-72 ore. Pentru aceste produse, beneficiati de un discount suplimentar de 5%, care se va regasi pe factura finala.

 

Urzica este o planta raspandita, cu aplicatii medicinale si culinare deopotriva. Actiunile favorabile asupra organismului uman sunt dovedite stiintific. 

Urzica - leac bun la toate - este utilizata in diverse domenii, de la cura de primavara pana la artrita, de la anemii pana la aplicatii in agricultura, fiind insecticid, fungicid si ingrasamint natural. Clorofila extrasa din urzica este folosita ca dezodorizant in diverse preparate medicamentoase si cosmetice.

Desi cunoscuta ca planta medicinala inca din Antichitate, studii recente au confirmat unele utilizari empirice in terapeutica ale diferitelor organe ale urzicii. S-a demonstrat actiunea hemostatica, astringenta, antiseptica extern si de stimulare a epitelizarii tegumentelor.
Exista studii care arata ca frunzele de urzica au proprietati antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante si remineralizante.

Extractul apos - care poate fi macerat sau infuzie - inhiba dezvoltarea diferitilor agenti patogeni cum ar fi Staphylococcus, Shigella, Pasteurela.
In cosmetica pudra de urzica este interesanta pentru aplicatii capilare indeosebi, pentru par gras, matreata, iritatii, caderea parului.

Metoda de obtinere:
Frunze tinere culese din zone necultivate sunt uscate la aer apoi macinate.

Pudra de Urzica CONTINE:
- substante de natura proteica, substante de natura glucidica
- aminoacizi, amine, clorofila din abundenta
- steroli, cetone, sitosteroli, acid formic, acid pantotenic
- acid folic, vitaminele C, B2, si K, beta-caroten
- saruri de calciu, magneziu, fier, siliciu

Proprietati cosmetice:
- regulator de sebum
- fortifiant capilar
- mineralizant
- epitelizant
- astringent
- antiinflamator
- usor cicatrizant
- antiprurit

Partial solubil in apa si alcool

 

Utilizare:   

Utilizarea pudrei de urzica se recomanda in cosmetica sub forma de macerat, solutie in care, spre deosebire de infuzii, se vor regasi cele mai multe elemente ale plantei, inclusiv cele termosensibile.

Un macerat de 10% este optim pentru a fi folosit in majoritatea compozitiilor cosmetice.
- sampoane pentru par fragil sau tern, in loc de apa sau cum prevede reteta
- masti capilare proaspete sau preparate sub forma de crema
- lotiune tonica pentru scalp
- sampon uscat (sub forma de pudra, alaturi de alte ingrediente specifice)
- solutii de clatire dupa spalarea parului

CUM SE REALIZEAZA MACERATUL:
- recomandam prepararea unui volum pe care-l folositi proaspat
- concentratia maceratului este optima la 10%, asta inseamna 1 gr de pudra de urzica la 10 ml de apa minerala plata
- intr-un flacon curat, dezinfectat, se transfera apa si pudra de urzica si se amesteca prin agitare
- se lasa la macerat intr-un loc racoros, ferit de lumina; se agita solutia din cand in cand
- dupa 24 de ore se filtreaza cu ajutorul unui filtru de cafea (hartie) sau cu tifon des triplu strat
- se foloseste imediat intrucat maceratul se altereaza repede

Daca se doreste aplicarea unei masti proaspete cu pudra de urzica - si nu sub forma de macerat filtrat - atunci recomandam formarea unei paste din pudra cu putina apa (chiar apa florala) care se lasa in repaos 1-2 ore. In aceasta pasta se pot adauga diverse alte ingrediente: uleiuri vegetale, uleiuri esentiale, active lichide sau pulberi.
 
Se poate prepara si o TINCTURA concentrata din pudra de urzica si alcool de 40-45° (sau vodca de calitate) in proportie de 1/1. Amestecul se lasa in repaos la umbra timp de 2-3 saptamani, dupa care se filtreaza. Nu necesita conservare si se poate pastra mai multe luni. 

Tinctura se poate utiliza ca frectie pe scalp, cateva picaturi aplicate zilnic dimineata reprezinta un tratament intensiv pentru insanatosirea scalpului, ameliorarea seboreei, echilibrarea secretiei de sebum, limitarea sau stoparea caderii parului.
Un adaos de cateva picaturi de uleiuri esentiale (cedru, musetel, nard, oregano, rozmarin, palmarosa, salvie) va suplimenta si mari actiunea tincturii.
   
Pastrare:
- in mediul ambiant, ferit de lumina si umiditate