Detalii cos

Nici un produs

Cost livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Plateste

Producatori

Clexane 40 mg/0.4ml x 10 fiole

Clexane 40 mg/0.4ml x 10 fiole
DCI: Enoxaparinum 

Detalii


118,00 lei

Z130

Disponibilitate : Disponibil doar in farmacie, pe baza de reteta

2 produse în stoc


ADAUGA LA WISHLIST

Puteti plasa o comanda si pentru produsele care nu sunt pe stoc, acestea urmand sa fie aduse pentru comanda in 24-72 ore. Pentru aceste produse, beneficiati de un discount suplimentar de 5%, care se va regasi pe factura finala.

Clexane 40 mg/0.4ml x 10 fiole

 D.c.i.: Enoxaparinum

Indicatii:
Profilaxia trombozei venoase profunde si a embolismului pulmonar. Profilaxia coagularii in circuitul extracorporeal in timpul sedintelor de hemodializa. Tratamentul tulburarilor tromboembolice, in special cele asociate cu chirurgia generala si ortopedica. Tratamentul anginei instabile si a infarctului miocardic.

Contraindicatii:
Alergie la enoxaparina.
Antecedente de trombocitopenie in cursul tratamentelor anterioare cu heparina nefractionata sau heparina cu greutate moleculara mica, manifestari sau tendinte hemoragice legate de tulburari ale hemostazei, cu exceptia coagulopatiilor de consum fara legatura cu heparina. 
Endocardite infectioase acute. Leziuni organice susceptibile de sangerare. 
Contraindicatii relative: Asocierea cu ticlopidina, salicilati sau AINS.

Administrare:
La pacientii cu risc trombotic moderat se administreaza o seringa preumpluta de 20 mg enoxaparin / 0,2 ml la 24 ore, s.c. in plica abdominala; tratamentul se incepe cu 2 ore preoperator si se continua timp de 7-10 zile sau pana la mobilizarea completa a pacientului. La pacientii cu risc trombotic crescut, se administreaza incepand cu 12 ore preoperator o seringa preumpluta de 40 mg/0,4 ml/zi si se continua pana la mobilizarea completa a pacientului. 
Hemodializa: se administreaza 1 mg/kg corp in linia arteriala a circuitului, la inceputul unei sedinte de 4 ore. La pacientii cu risc hemoragic crescut, se administreaza 0,5 mg/kg corp (acces vascular dublu) sau 0,75 mg/kg corp (acces vascular simplu). Daca se formează depozite de fibrina, trebuie administrata o noua doza de 0,5 pana la 1 mg/kg corp, depinzand de timpul final al dializei. 
Tratamentul tombozei venoase profunde - injectie subcutanata, 1mg/kg corp la 12 ore, timp de 7-10 zile. Tratamentul anginei instabile si al infarctului non-Q-1mg/kg corp la 12 ore, subcutanat, concomitent cu aspirina oral (100-325 mg, o data pe zi).

Efecte adverse:
Manifestari hemoragice, doar in prezenta factorilor de risc asociati, rare cazuri de trombocitopenie sau de hematoame la locul injectiei. In timpul tratamentului poate aparea trombocitopenie. Se opreste administrarea enoxaparinei. 
Ocazional pot aparea echimoze la locul injectiei. Exceptional de rar pot aparea manifestari hemoragice. In timpul tratamentului este posibil sa apara modificari ale probelor hepatice (transaminaze, fosfataza alcalina).

Precautii:
A nu se administra i.m. 
Precautii la administrarea in timpul sarcinii. Se recomanda prudenta in caz de insuficienta hepatica, antecedente de ulcer gastro-duodenal sau vasculopatii chorio-retiniene, hipertensiune arteriala severa necontrolată medic-mentos. Rahianestezie şi anestezie peridurala. 
Precautii la asociere cu anticoagulante orale, antiinflamatorii nonsteroidiene, corticosteroizi.